Schade aan zonwering voorkomen
Nederland kenmerkt zich door haar vaak onstuimige weer. Harde wind en regen zijn geen uitzondering. Zonwering hangt het hele jaar buiten. Om ervoor te zorgen dat uw zonwering zo lang mogelijk meegaat, hebben onze deskundige en ervaren medewerkers een aantal adviezen opgesteld.
De gevaren van harde wind
Optrekbare buitenzonwering is beperkt bestand tegen harde wind. Met name doekzonwering en lamellenzonwering zijn extra windgevoelig. Door de wind kunnen doeken, ladderkoorden en hijsbanden scheuren en lamellen verbuigen. Het opwaaien van het zonweringdoek kan ervoor zorgen dat het doek scheef oprolt en de onderlat zich verklemt in de zijgeleiding.
Handmatig bediende zonwering
Bij handmatig bediende zonwering is het van belang dat de zonwering altijd opgetrokken is als de eindgebruiker niet aanwezig is. Zeker indien er (harde) wind is voorspeld is het belangrijk dat zonwering opgetrokken is.
Gemotoriseerde bediening
Wanneer de zonwering gemotoriseerd bediend wordt kan deze via een centrale besturing omhoog gestuurd worden. In combinatie met een windmeter gebeurt dit automatisch.
Belangrijk is dan:
- dat de zonwering correct is aangesloten;
- de windmeters goed gepositioneerd zijn;
- de instellingen van de besturingscentrale correct zijn.
Combinatie van binnen- en buitenzonwering
Wind zorgt ervoor dat buitenzonwering helaas niet altijd te gebruiken is. Om lichtregeling onder alle weersomstandigheden mogelijk te maken raden we een combinatie van buiten- en binnenzonwering aan. Met name in een kantooromgeving werkt dit erg prettig.
In de Informatiebrochure vindt u onder andere aanvullende informatie over de besturingscentrale of het instellen van zonsensoren.